“Je wordt vanaf begin af aan goed begeleid”

Ciska Snip vertelt over haar eerste indruk bij Gemeente Súdwest-Fryslân

Ciska Snip vertelt over haar eerste indruk bij Gemeente Súdwest-Fryslân

Als woonbegeleider op een beschermde woonlocatie in Groningen timmerde Ciska Snip al een tijdje aan haar carrièreweg. Begin april verruilde ze haar functie op de woonlocatie voor een nieuwe functie bij Gemeente Súdwest-Fryslân: gebiedsteammedewerker voor regio Sneek Zuid.

‘Om bij zo’n grote organisatie aan de slag te gaan, kan in het begin best wel wennen zijn. Gelukkig heeft mijn collega Menke mij ontzettend goed opgevangen. En geholpen bij het verwerken van alle nieuwe informatie. Een nieuwe baan bij de gemeente, was voor mij ook best wel een sprong in het diepe. Toch bevalt het ontzettend goed.’

Voor Ciska was er vanaf begin af aan goede ondersteuning: “Met het inwerkproces kom je hier goed op stoom. In de eerste paar weken op deze functie werk je nauw met een ervaren collega samen om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Samen ga je bijvoorbeeld op huisbezoeken en neem je vraagstukken in behandeling. Ja, dat is veel informatie in het begin, maar ook erg leerzaam! Je leert het immers het beste op één manier. Gewoon doen!

‘Op het moment dat er een vraag aan je wordt gesteld, waar je niet alles vanaf weet. Heb je binnen dit team de mogelijkheid om iemand uit het team even “aan de mouw te trekken”, die meer expertise op dat desbetreffende vraagstuk heeft dan jijzelf. De collega’s denken heel erg goed mee, dat geeft ook een fijn gevoel.’

Ciska vindt het belangrijk om zichzelf vragen te blijven stellen en zo steeds beter te worden in haar vak. “Waar begin ik? Hoe bouw ik een vertrouwensband op het mijn doelgroep, de jeugd? Door samen te werken met mijn collega’s en door simpelweg te doen, krijg ik steeds beter antwoorden op deze vragen. Dat geeft een voldaan gevoel!”


Collega worden?

Bekijk alle vacatures