Waardevolle hulp bieden

Gebiedsteammedewerker Maaike Thomsen over haar beroep

Gebiedsteammedewerker Maaike Thomsen over haar beroep

Maaike Thomsen is sinds 2015 niet meer weg te denken uit het gebiedsteam van Gemeente Súdwest -Fryslân. Dit is het team dat inwoners met vragen over diverse thema’s, zoals werk en inkomen, ondersteunt. Maaike werkt op de zogenoemde ‘centrale toegang’: de plek waar al deze vragen binnenkomen, behandeld worden en gekoppeld worden aan een collega.

Voor Maaike is het altijd iets moois, als je wat voor een inwoner kan betekenen: “Dat moment dat je mee kan denken met de inwoners, geeft dat zo’n goed gevoel. Laatst had ik een wat oudere vrouw aan de telefoon, en ze wilde graag een rollator. Alleen wij als gemeente vergoeden dat al een lange tijd niet meer. Toch zag ik wel een kans om mee te denken met deze dame. Misschien konden we samen wel een goede rollator vinden op Marktplaats? Ik keek even met haar mee en toevallig stond er op dat moment een advertentie van een rollator in haar woonplaats. Diezelfde middag stuurde ze mij een bericht, de rollator was bij haar binnen bezorgd. Om zo mee te kunnen denken met iemand, is voor mij heel speciaal.”

“Mijn motto is ook wel echt dat je er moet zijn voor je inwoners. Eigenlijk totdat je alles hebt geprobeerd. Maar in sommige gevallen kan dan je helaas niet verder helpen. Dat is voor ons moeilijk te accepteren, maar ook voor de inwoner zelf natuurlijk. Je wilt het liefst natuurlijk iedereen voor de volle 100% begeleiden, alleen is dat niet in elk geval mogelijk. Aangezien bij mij de vragen van inwoners binnenkomen, luister ik tijdens het gesprek het probleem of de vraag aan. En vanuit daar maak ik een beslissing hoe we de inwoner gaan helpen en op wat voor manier dat het beste kan. Dat geeft me ontzettend veel energie!”


Collega worden?

Bekijk alle vacatures